'PSV beurt een vermogen voor Lozano, veertien miljoen voor Doan redelijke prijs'

'PSV beurt een vermogen voor Lozano, veertien miljoen voor Doan redelijke prijs'

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 20:18do 15-08-2019 om 20:18

Dat PSV het vertrek van Hirving Lozano wil opvangen met Ritsu Doan, zorgt voor twijfels bij Johan Derksen en Dick Advocaat. De analisten van Veronica Inside menen dat de Japanner niet de versterking is waar de Eindhovenaren behoefte aan hebben.

"Daar begrijp ik niets van", zegt Derksen zelfs over de interesse. "Doan vind ik een werker, een jongen waar je altijd op kunt rekenen, maar niet de man die de geniale passjes geeft. Bij Groningen doet hij het goed, maar ik ben bang dat deze stap te groot is. PSV heeft uitstekende aanvallers die wachten op de mensen die de juiste passjes geven. Doan maakt meer een actie en lost dan een schot. Ik denk dat PSV behoefte heeft aan een andere speler dan Doan."

Dat staat volgens Derksen los van de kwaliteiten van Doan. "Kijk, als je hem erbij kunt nemen, is hij voor ieder elftal een nuttige speler." Wel verwacht de analist dat Groningen de hoofdprijs zal vragen. "Iedere club weet dat PSV een vermogen beurt voor Lozano, dus iedereen die ze kopen is aan de prijs. Maar haal maar eens een speler voor veertien miljoen met dezelfde kwaliteiten als Doan. Dat vind ik een heel redelijke prijs voor zo'n jongen."

Advocaat kan zich vinden in de lezing van Derksen. "Ik vind het een goede speler, maar of hij PSV sterker maakt... Als je een speler haalt, moet hij sterker zijn dan wat er staat."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Doan een versterking voor PSV?

(12690 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws