Voormalig Vitesse-spits en miljoenenaankoop van City duikt op in League Two

Voormalig Vitesse-spits en miljoenenaankoop van City duikt op in League Two

13-08-2019 08:28 Laatste update: 08:30
55

Wilfried Bony werd ruim vier jaar geleden nog voor ruim 32 miljoen weggekocht door Manchester City, maar traint inmiddels mee met League Two-club Newport County, zo schrijven Britse media.

Bony ging in 2017 van Manchester naar Swansea City, maar liep daar deze zomer uit zijn contract. De voormalig speler van Vitesse is op zoek naar een nieuwe werkgever en houdt tot die tijd zijn conditie op peil bij Newport County, uitkomend in de League Two. Newport-manager Michael Flynn noemt het 'geweldig' dat Bony met zijn jongens meetraint. "Geweldige werkethiek en professionaliteit en een hoge standaard. De jongens zullen hier veel van opsteken", laat hij weten.

Het afgelopen half jaar werd de Ivoriaan verhuurd aan Al-Arabi in Qatar. Die club besloot hem niet definitief over te nemen en dus is Bony op zoek naar een nieuwe werkgever. Deze zomer kwam hij met Ivoorkust nog uit op de Afrika Cup. Ivoorkust kwam tot de kwartfinale, Bony kwam vier wedstrijden in actie.

Bony speelde tussen 2011 en 2013 in de Eredivisie voor Vitesse en maakte in die periode veel indruk. In 65 wedstrijden voor de Arnhemmers kwam hij tot 46 goals en 14 assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie