Sneijder trekt conclusie na bezoek aan Van Bommel: 'Je ziet dat het pittig is'

Sneijder trekt conclusie na bezoek aan Van Bommel: 'Je ziet dat het pittig is'

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 20:50zo 18-08-2019 om 20:50

Wesley Sneijder heeft lang nagedacht over zijn besluit om te stoppen met voetballen, maar hakte na een paar maanden alsnog de knoop door. De recordinternational speelde in december zijn laatste wedstrijd namens het Qatarese Al Gharafa.

Sneijder stond nog open voor nieuwe aanbiedingen, laat hij weten aan de NOS. "Je kan maar één keer stoppen. Misschien komt er nog wat moois en dan wil je het doek niet in één keer dichtgooien." Over interesse had hij niet te klagen. "Maar ik was daar niet door gevleid. De meest gekke aanbiedingen kwamen voorbij: India, Griekenland... Maar ik kreeg op een gegeven moment het idee: het zit er niet meer tussen. Het raakte me ook niet meer, het was klaar."

De 35-jarige Utrechter gaat zich toeleggen op een loopbaan als zaakwaarnemer. Trainer wordt hij voorlopig niet, concludeerde hij nadat hij onlangs een bezoek aan zijn oude teamgenoot Mark van Bommel bracht. "Je ziet aan hem dat het een zwaar leven is. Ik ben bij hem langs geweest op De Herdgang, dan zie je toch dat het best pittig is. En ik denk voor mezelf dat ik de goede keuze heb gemaakt", lacht hij. "Maar dat kan zo veranderen. Ik kan over een half jaar zomaar zeggen: ik ga de cursus doen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws