Sneijder over 'pijnlijke aanvaring' met Van Gaal: 'Hij heeft me heel diep geraakt'

Sneijder over 'pijnlijke aanvaring' met Van Gaal: 'Hij heeft me heel diep geraakt'

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 08:30ma 19-08-2019 om 08:30

Laatste update: maandag 19 augustus 2019 om 08:40ma 19-08-2019 om 08:40

Wesley Sneijder maakte tijdens zijn rijke carrière diverse trainers mee, maar José Mourinho staat voor hem op eenzame hoogte. Met Louis van Gaal was de band lange tijd een stuk moeizamer, vertelt hij aan de NOS.

"Ik heb zoveel trainers gehad, die mij op verschillende manieren allemaal hebben geraakt. Positief en negatief", zegt de gestopte middenvelder. "Positief is Mourinho, om er eentje uit te lichten. Daarin heb ik echt het verschil gezien tussen een trainer en een topmanager. Alle spelers tevreden kunnen houden, dan heb ik het over de periode bij Inter. Hij stond voor mij op de allerhoogste trede."

"En dan wil je natuurlijk ook de negatieve weten", vervolgt Sneijder. "Zoals iedereen weet heb ik met Van Gaal een negatieve aanvaring gehad, maar uiteindelijk positief afgesloten." De spelmaker doelt op de periode in aanloop naar het WK 2014, toen Van Gaal openlijk twijfelde over zijn fitheid. "Hij deed dat misschien wel met de juiste bedoelingen, maar dat wil je op dat moment niet zien."

"Van Gaal en ik hebben een zware periode gehad samen, wat niet fijn was", aldus Sneijder. "Hij heeft mij zeker geraakt. Diep ook, heel diep. Uiteindelijk zijn we goed uit elkaar gegaan, maar het was pijnlijk."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws