Droste is er 'kapot van': 'Dit is de zwaarste blessure die je kunt krijgen'

Droste is er 'kapot van': 'Dit is de zwaarste blessure die je kunt krijgen'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 09:03di 20-08-2019 om 09:03

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 10:04di 20-08-2019 om 10:04

Dat Wout Droste zijn voorste kruisband heeft gescheurd en liefst negen maanden moet revalideren, komt keihard aan. De steunpilaar van Go Ahead Eagles liep de kwetsuur vrijdag op in het duel met SC Cambuur.

"Ik ben er kapot van", vertelt Droste aan De Stentor. "Dit is de ergste blessure die je als voetballer kunt krijgen. Het gaat wel even duren voordat ik het heb verwerkt." De dertigjarige verdediger onderging maandagmiddag een mri-scan en kreeg twee uur later uitsluitsel. "Ik was nog op het stadion, maar ben meteen vertrokken. Was niet meer aanspreekbaar."

"Ik heb later ook wel wat tranen gelaten", vervolgt Droste. "Dit is een klap. Nooit eerder heb ik een zware blessure gehad. Ja, dan stort je wereld even in." Hij gaat over een paar weken onder het mes, waarna hem een lange weg wacht. "De komende dagen moet ik me er nog in verdiepen. Negen maanden... Dat is een ongelooflijk lange periode, maar ik ga er wel voor."

"Ik was topfit dit seizoen en dat wil ik volgend jaar weer zijn. Na een revalidatie en veel krachtwerk kun je als voetballer fysiek nóg sterker worden. Dat is een kleine beetje het positieve, al voelt dat nu niet zo", besluit Droste.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws