'Transfersom Lozano lager dan 42 miljoen euro; gigantische afkoopsom in Napels'

'Transfersom Lozano lager dan 42 miljoen euro; gigantische afkoopsom in Napels'

20-08-2019 10:27 Laatste update: 10:27
146

SSC Napoli gaat 38 miljoen euro betalen voor Hirving Lozano. Dat meldt Sky Italia dinsdag. Het transferbedrag ligt dus iets lager dan 42 miljoen, de som die eerder werd genoemd in Italië en Nederland. 

Bovenop de 38 miljoen euro die PSV ontvangt uit Napels komen nog wel verschillende bonussen, afhankelijk van de toekomstige prestaties van Lozano en zijn nieuwe club. PSV moet een deel van de opbrengst overmaken aan CF Pachuca, de club waar Chucky zijn opleiding genoot. 

Sky Italia meldt dat de 24-jarige Lozano dinsdag in Napels arriveert. In Stadio San Paolo ligt een vijfjarig contract klaar voor de Mexicaan. Lozano gaat in Italië ongeveer vier miljoen euro per seizoen verdienen. In het contract van de international wordt een afkoopsom van liefst 130 miljoen euro opgenomen. 

Na de definitieve verkoop van Lozano gaat PSV naar verluidt op zoek naar twee aanwinsten. Maandag dook de naam van Jeremain Lens op in het geruchtencircuit. Ook Ritsu Doan staat op het verlanglijstje van de Brabantse topclub.