'Dost-deal loopt vertraging op: zaakwaarnemer ligt dwars en wil één miljoen euro'

'Dost-deal loopt vertraging op: zaakwaarnemer ligt dwars en wil één miljoen euro'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 12:52di 20-08-2019 om 12:52

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 13:02di 20-08-2019 om 13:02

De overstap van Bas Dost naar Eintracht Frankfurt heeft vertraging opgelopen. Volgens het Portugese O Jogo zorgt een financiële afspraak tussen Sporting Lissabon en de zaakwaarnemer van Dost op dit moment voor problemen. 

O Jogo heeft begrepen dat Gunther Neuhaus, de belangenbehartiger van Dost, 500.000 euro incasseert voor elk seizoen dat zijn cliënt onder contract staat bij Sporting. Dat is blijkbaar zo afgesproken toen Dost in 2016 aan de slag ging in Lissabon.

Aangezien de verbintenis van Dost bij Sporting nog twee jaar doorloopt, heeft Neuhaus naar eigen zeggen recht op één miljoen euro. Met dat bedrag moeten de Portugezen nu over de brug komen. Pas wanneer er een akkoord is bereikt, gaan Dost en Neuhaus definitief akkoord met een transfer. Voorlopig is het nog afwachten. 

Afgelopen zaterdag maakte Eintracht Frankfurt bekend dat het met Sporting akkoord is over de komst van Dost naar Duitsland. De onderhandelingen bevonden zich enkele dagen geleden in een 'vergevorderd stadium', maar sindsdien is het stil geworden. Dat heeft mogelijk dus te maken met de huidige status quo tussen Neuhaus en Sporting. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws