Antwerp verrast door bericht uit Enschede: 'Alles doen om oplossing uit te werken'

Antwerp verrast door bericht uit Enschede: 'Alles doen om oplossing uit te werken'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 17:37di 20-08-2019 om 17:37

Antwerp FC heeft verbaasd gereageerd op het besluit van de burgemeester van Enschede om geen uitsupporters toe te laten bij AZ - Antwerp FC. Die wedstrijd in het kader van de Europa League wordt in Enschede afgewerkt, omdat in het stadion van AZ nog altijd niet gespeeld kan worden.

In een officiële verklaring laat Antwerp FC weten verrast te zijn door het besluit. 'Onze eerste twee Europese wedstrijden tegen Viktoria Plzen zijn immers zonder noemenswaardige incidenten verlopen, met een ongelofelijke sfeer in het stadion', staat in de verklaring. 

De burgemeester van Enschede nam het besluit vanwege veiligheidsrisico's. In Enschede vreest men dat er een confrontatie plaatsvindt: de harde kern van ADO Den Haag is namelijk bevriend met FC Brugge en die club is juist weer een rivaal van Antwerp.

De komende tegenstander van AZ is echter niet van plan het er zomaar bij te laten zitten. 'We bekijken momenteel de redenen voor deze beslissing en zullen er alles aan doen om een degelijke oplossing uit te werken.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws