Antwerp-fans verbaasd: 'Veel supporters zien beslissing als rode lap op een stier'

Antwerp-fans verbaasd: 'Veel supporters zien beslissing als rode lap op een stier'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 18:54di 20-08-2019 om 18:54

Laatste update: woensdag 21 augustus 2019 om 13:49wo 21-08-2019 om 13:49

De fans van Royal Antwerp FC zijn totaal niet te spreken over het genomen besluit dat zij niet welkom zijn bij de Europa League-wedstrijd tegen AZ. Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede, besloot uit veiligheidsoverwegingen dat de Belgische fans donderdag niet welkom zijn in Enschede.

De wedstrijd tussen AZ en Antwerp wordt in het stadion van FC Twente afgewerkt, omdat het stadion van AZ nog altijd niet speelklaar is. "We vernemen het nieuws met grote verbazing. Het voelt aan als wedstrijdvervalsing, want de twaalfde man tijdens een wedstrijd mag je niet onderschatten", stelt Dominik Van Landeghem, van supportersclub De Bosuil Boys, tegenover Sporza. "Ik denk dat veel supporters deze beslissing als een rode lap op een stier zien. Zij roepen nu op om op eigen initiatief naar Enschede af te reizen."

Van Landeghem vertelt dat er vooraf al een combiregeling was opgelegd. "We zouden de verplaatsing maken met bussen en dat zou allemaal prima verlopen. Dit is een andere situatie. Hierover gaat de burgemeester van Enschede zich meer kopzorgen over maken", stelt hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws