Antwerp-fans verbaasd: 'Veel supporters zien beslissing als rode lap op een stier'

Antwerp-fans verbaasd: 'Veel supporters zien beslissing als rode lap op een stier'

20-08-2019 18:54 Laatste update: 21-08-2019 13:49
137

De fans van Royal Antwerp FC zijn totaal niet te spreken over het genomen besluit dat zij niet welkom zijn bij de Europa League-wedstrijd tegen AZ. Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede, besloot uit veiligheidsoverwegingen dat de Belgische fans donderdag niet welkom zijn in Enschede.

De wedstrijd tussen AZ en Antwerp wordt in het stadion van FC Twente afgewerkt, omdat het stadion van AZ nog altijd niet speelklaar is. "We vernemen het nieuws met grote verbazing. Het voelt aan als wedstrijdvervalsing, want de twaalfde man tijdens een wedstrijd mag je niet onderschatten", stelt Dominik Van Landeghem, van supportersclub De Bosuil Boys, tegenover Sporza. "Ik denk dat veel supporters deze beslissing als een rode lap op een stier zien. Zij roepen nu op om op eigen initiatief naar Enschede af te reizen."

Van Landeghem vertelt dat er vooraf al een combiregeling was opgelegd. "We zouden de verplaatsing maken met bussen en dat zou allemaal prima verlopen. Dit is een andere situatie. Hierover gaat de burgemeester van Enschede zich meer kopzorgen over maken", stelt hij.