Fledderus gewaarschuwd: 'Groningen heeft niets aan supertalent dat niet meer wil'

Fledderus gewaarschuwd: 'Groningen heeft niets aan supertalent dat niet meer wil'

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 06:59wo 21-08-2019 om 06:59

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus moet oppassen dat de onderhandelingen rond Ritsu Doan straks niet alleen maar verliezers oplevert. Volgens Dagblad van het Noorden moet Fledderus ervoor waken dat hij 'zijn hand niet overspeelt' in de onderhandelingen met PSV.

De Eindhovenaren willen de miljoenen die het overhoudt aan de transfer van Hirving Lozano naar Napoli graag investeren in een nieuwe speler. PSV dacht aan Doan, maar is geschrokken van het prijskaartje van veertien miljoen euro, dat Fledderus om de nek van de Japanner heeft gehangen. 'De vraag luidt wat dan wel een realistisch bedrag is voor de Japanner?', schrijft Dagblad van het Noorden.

Groningen legde Doan in de zomer van 2018 voor ongeveer twee miljoen euro vast. CSKA Moskou en Shakhtar Donetsk toonden niet veel later interesse en hadden acht tot negen miljoen euro over voor de aanvaller. 'In Brabant zijn ze bereid ver te gaan, maar ze kennen ook de prijzen van andere binnenlandse transfers. Er zijn er niet veel waar meer dan tien miljoen euro mee is gemoeid', schrijft het medium.

De krant vraagt zich af of Fledderus niet te hoog inzet, aangezien PSV in Nicolas Ivan Gonzalez (21) van VfB Stuttgart een alternatief heeft. 'Een ander niet te onderschatten aspect is hoe Doan reageert als ook deze transfer niet van de grond komt. De Japanner heeft overduidelijk zijn zinnen gezet op PSV, ziet het als een ideale stap omhoog en is er gevoelsmatig aan toe. Het laatste waar hij op zit te wachten is weer zo’n teleurstelling als vorige zomer, toen hij al graag richting Rusland wilde', meent het medium. 'FC Groningen heeft niets aan een supertalent dat straks niet meer wil. Dat zal ook de toekomstige waarde van Doan geen goed doen. Fledderus moet ervoor waken dat hij zijn hand niet overspeelt met het gevaar dat deze onderhandelingen straks alleen maar verliezers opleveren.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Vind jij Doan 13 miljoen waard?

(6641 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws