Derksen hekelt Ten Hag na 'wanprestatie': 'Hij staat daar met een somber gezicht'

Derksen hekelt Ten Hag na 'wanprestatie': 'Hij staat daar met een somber gezicht'

21-08-2019 07:33 Laatste update: 07:42
143

Wim Kieft is dinsdagavond geschrokken van Ajax. De analist van Veronica Inside vond het optreden van de kampioen van Nederland op Cyprus, tegen APOEL (0-0), in de beslissende play-offs van de Champions League, zwaar onder de maat. 

"Ik heb Ajax nog nooit zo slecht zien spelen als vandaag. Jezusmina", aldus Kieft. Ook collega-analist Johan Derksen oordeelde hard over de formatie van trainer Erik ten Hag. "Dit was niet onzorgvuldig, dit was een wanprestatie."

"Het meest treurige: die trainer wekt altijd de indruk dat het geweldig ingewikkeld is om een team te coachen. Dat is een misvatting: Ten Hag heeft de beste spelers, dan ben je al snel de beste trainer."

"Hij zag vandaag dat z'n spelers niet de vorm hadden om met combinatiespel een team uit elkaar te spelen. Hij had ze tot de kerst zo laten spelen", stelt Derksen. "Hij greep niet in, er was geen Plan B. Nou, zet Huntelaar erin, dacht ik. Ga met voorzetten werken. Nee hoor, hij stond daar met een somber gezicht. Tob maar door. Daar ben je toch geen coach voor?"

Ajax en APOEL gaan aanstaande woensdag bepalen wie zich plaatst voor de groepsfase van de Champions League.   

No Poll