De Mos maakt 'arrogant, hautain' Ajax met grond gelijk: 'In jaren niet zo slecht'

De Mos maakt 'arrogant, hautain' Ajax met grond gelijk: 'In jaren niet zo slecht'

21-08-2019 06:45
144

'Ajax-onwaardig', 'arrogant', en 'zwaar door de ondergrens'. Dat vindt Aad de Mos van het optreden van Ajax op Cyprus, dinsdagavond tegen APOEL. De kampioen van Nederland bakte er niets van en kwam goed weg met 0-0. 

"Ajax heb ik in jaren niet zo slecht gezien. Zeven gele kaarten - en terecht. Zwaar door de ondergrens heen. Er is veel werk voor Ten Hag om dit elftal weer draaiende te krijgen", zegt De Mos in gesprek met Voetbal International

Tegen PAOK vond de analist de kampioen van Nederland 'hautain' spelen. Dat was nu wederom het geval. "Zeker. Als je ziet hoe ballen worden ingespeeld, hoe aannames waren... Dit is Ajax-onwaardig. Dit voorspelt weinig goeds. Ik hoop dat de koppies een beetje de goede kant opdraaien, want er staat volgende week veel op het spel."

"Ik denk dat Ten Hag niet wist wat-ie zag. Hij had er negen kunnen wisselen. (...) APOEL speelde fantastisch. Ajax krijgt nu de volle laag en dat is ook wel nodig, want deze arrogantie had ik in andere wedstrijden ook al geconstateerd. Ik hoop dat ze door deze harde kritiek wakker geschud zijn. Volgende week moet het worden rechtgetrokken met een galavoorstelling."

No Poll