Ten Hag met de grond gelijk gemaakt: Dan vraag je je toch af of hij het wel ziet

Ten Hag met de grond gelijk gemaakt: "Dan vraag je je toch af of hij het wel ziet"

21-08-2019 16:38
207

Valentijn Driessen maakt gehakt van de keuzes van Ajax-trainer Erik ten Hag. De journalist van De Telegraaf is het pertinent oneens met de wijze waarop Ten Hag de laatste weken leiding geeft bij Ajax en haalt het duel tegen APOEL (0-0) aan als voorbeeld.

Driessen onderkent dat Ajax last heeft van het gemis van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Hoe Ten Hag die problematiek probeert op te vangen kan niet op goedkeuring rekenen. "Iedere keer staat er iemand anders op de plaats van De Ligt, deze keer Veltman en dan weer Schuurs", zegt hij voor de camera van De Telegraaf. "Veltman brengt voor die plek toch te weinig, in Schuurs zit veel meer potentie."

"Op het middenveld is hij ook constant zoekende", gaat Driessen verder. "Mazraoui is geen middenvelder, maar toch blijft Ten Hag het maar proberen. Marin zakte weer door het ijs, die was vreselijk slordig. Als je als trainer ziet dat APOEL gevaarlijk wordt moet je ingrijpen, maar dat doet hij niet. Dan vraag je je toch af of hij het wel ziet. In de tweede helft gebeurde er ook weinig, hij brengt Huntelaar maar dat was een aanvaller voor een aanvaller. Niks tactisch, dat kun je hem kwalijk nemen."

Daarnaast vindt Driessen ook dat de Tukker had moeten voorzien dat Mazraoui een rode kaart zou krijgen. "Nu anticipeert hij niet en ben je Mazraoui kwijt. Het is ook goedkoop om dan daarna te zeggen dat hij Promes miste, omdat die het verschil had kunnen maken. Die heeft hij maar één keer gebruikt, dus dat kan je echt niet zeggen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie