PSV heeft Mitroglou binnen: Galatasaray bevestigt en maakt huursom bekend

PSV heeft Mitroglou binnen: Galatasaray bevestigt en maakt huursom bekend

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 23:35wo 21-08-2019 om 23:35

Laatste update: woensdag 21 augustus 2019 om 23:47wo 21-08-2019 om 23:47

PSV heeft Kostas Mitroglou binnen. Dat bevestigt Galatasaray woensdagavond. De Turkse topclub stalt de Griekse spits (31) voor één seizoen in Eindhoven.

Galatasaray maakt via de officiële kanalen bekend dat PSV zo'n 1,25 miljoen euro betaalt om Mitroglou te huren. De rest - 1,95 miljoen - komt op het conto van de Turken. De 31-jarige spits kon afgelopen seizoen weinig potten breken in Turkije: in negen duels scoorde hij twee keer.

Bij PSV is Mitroglou de opvolger van Luuk de Jong, die deze zomer naar Sevilla vertrok. Donyell Malen vulde de vacature in de eerste weken van het seizoen in. Zijn goede spel leverde hem een plek in de voorselectie van het Nederlands elftal op, maar PSV kiest ervoor de gelederen te versterken met een targetman. Mitroglou is 1.88 meter lang.

De verwachting is dat Mitroglou donderdag naar Eindhoven komt om medisch gekeurd te worden. Hij groeide op in Duitsland, op een steenworp afstand van de Duits-Nederlandse grens bij Venlo. De 65-voudig international stond eerder contract bij Olympiakos, Fulham, Benfica en Olympique Marseille.

PSV heeft de transfer zelf nog niet bevestigd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws