Van Bommel staat achter keuze van Koeman: Heeft hij verdiend

Van Bommel staat achter keuze van Koeman: "Heeft hij verdiend"

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 08:46do 22-08-2019 om 08:46

Mark van Bommel noemt de oproep van Donyell Malen voor het Nederlands elftal verdiend. Bondscoach Ronald Koeman nam de jonge PSV'er op in de voorselectie van Oranje. Malen maakt de laatste weken indruk bij PSV.

"Dat heeft hij verdiend", vertelt Van Bommel tijdens de persconferentie. De PSV-trainer vindt dat Malen uit het juiste hout gesneden is en denkt dat de aanvaller nog meer kan. Van Bommel kijkt er niet raar van op dat Malen weinig balcontacten heeft. "Dat is logisch. Kijk maar naar alle ploegen in Europa."

"De spits staat in de topdrie van spelers met de minste balcontacten. Het is een type dat geen echte spits is. Hij kan veel meer. Daarom heeft hij waarschijnlijk niet zoveel balcontacten, maar dat is helemaal niet erg. Ik vind hem heel belangrijk binnen de ploeg. Het gaat om het team. Als het team goed functioneert, kan het individu uitblinken."

"Ik vind dat hij goed speelt. Hij speelt ook iedere wedstrijd. Ik heb eerder aangegeven dat we met name aanvallend kijken wat we kunnen verbeteren", zei Koeman daar woensdag zelf over. "Hij is goed bezig. Vandaar in ieder geval een voorlopige selectie voor het Nederlands elftal. Vrijdag over een week is pas de definitieve selectie, maar ik vind dat hij het verdiende op deze lijst te staan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws