Koeman verklaart selectie: 'Bij aantal anderen nog niet het geval, bij Malen wél'

Koeman verklaart selectie: 'Bij aantal anderen nog niet het geval, bij Malen wél'

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 12:18wo 21-08-2019 om 12:18

Laatste update: woensdag 21 augustus 2019 om 13:46wo 21-08-2019 om 13:46

Ronald Koeman is zeer te spreken over de ontwikkeling van Donyell Malen en vindt dat de jonge aanvaller van PSV het heeft verdiend om te worden opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Of Malen ook in de definitieve selectie zit, blijkt volgende week vrijdag.

"Ik vind dat hij goed speelt. Hij speelt ook iedere wedstrijd. Ik heb eerder aangegeven dat we met name aanvallend kijken wat we kunnen verbeteren", legt de bondscoach uit voor de camera van OnsOranje. "Hij is goed bezig. Vandaar in ieder geval een voorlopige selectie voor het Nederlands elftal. Vrijdag over een week is pas de definitieve selectie, maar ik vond dat hij het verdiende op deze lijst te staan."

Koeman houdt verder voor het grootste deel vast aan de namen die hij in het vorige seizoen ook veelvuldig opriep voor Oranje. "De deur staat altijd open. Maar ik vind wel dat spelers ook echt aan de deur moeten kloppen. Dat vind ik bij Malen wel en bij een aantal anderen waar ook wel eens over gesproken is nog niet. De deur moet altijd open zijn, want je bent altijd gedeeltelijk aan het doorselecteren. Maar we hebben een redelijk vaste groep, die goed gepresteerd heeft. Daar ben ik wel vasthoudend in."

Veltman voor Tete
Ook Joël Veltman keert na langdurige afwezigheid terug in de voorlopige selectie van Oranje. "Hij is zwaar geblesseerd geweest, maar goed teruggekomen. Hij is op meerdere posities inzetbaar en speelt op Champions League-niveau bij Ajax. Kenny Tete is er niet bij omdat ik vind dat hij te weinig speelt. Hij is geblesseerd geweest, maar hij speelt veel te weinig om echt in aanmerking te komen. Dan kijk je naar andere opties en dat is Veltman."

Nederland komt begin september in actie tegen Duitsland (vrijdag 6 september) en Wit-Rusland (maandag 9 september) in het kader van de EK-kwalificatie. Volgende week vrijdag maakt Koeman zijn definitieve selectie bekend.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Terecht dat Malen is opgeroepen?

(3897 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws