'Vitesse boekt zege tijdens Songfestival-gesprekken: stadion weer in eigen beheer'

'Vitesse boekt zege tijdens Songfestival-gesprekken: stadion weer in eigen beheer'

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 20:27do 22-08-2019 om 20:27

Vitesse mag het eigen stadion GelreDome binnenkort waarschijnlijk weer in eigen beheer nemen, meldt de Gelderlander donderdagavond. De provincie Gelderland bepaalde in 2003 dat de Arnhemmers niet zelf eigenaar van het stadion mochten zijn, maar dat veto zal naar verwachting op worden geheven.

In 2003 dreigde Vitesse tegen een abonnement aan te lopen, waarna de gemeente Arnhem ingreep met een miljoeneninvestering. De provincie Gelderland zorgde er destijds voor – om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen – dat stadion GelreDome niet in handen van de club mocht komen, anders zou dat Vitesse een boete van 11,3 miljoen euro opleveren: een veto, dat anno 2019 nog steeds van kracht is.

Beide partijen lijken inmiddels echter nader tot elkaar te zijn gekomen. Vitesse onderhandelde onlangs over een mogelijke organisatie van het Eurovisie Songfestival in het stadion en verleende alle medewerking. Arnhem greep naast de prestigeklus, maar Vitesse heeft volgens de Gelderlander wel afgedwongen dat het weer zelf eigenaar van het stadion mag worden.

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws