Garcia blij: 'Heeft het Barça-profiel, comfortabel aan de bal en brengt power mee'

Garcia blij: 'Heeft het Barça-profiel, comfortabel aan de bal en brengt power mee'

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 15:10vr 23-08-2019 om 15:10

Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019 om 15:16vr 23-08-2019 om 15:16

FC Twente troeft flink wat clubs af in de strijd om Oriol Busquets, ook uit de grotere competities, meldt TC Tubantia. Trainer Gonzalo Garcia Garcia prijst het doortastende optreden van de Tukkers en ziet in de twintigjarige FC Barcelona-huurling een directe versterking.

Busquets stond onder meer in de belangstelling van Udinese, Borussia Mönchengladbach en FC Utrecht. "Misschien hebben we een streepje bij hem voor omdat wij de eerste waren", aldus Garcia, die de controlerende middenvelder samen met technisch directeur Ted van Leeuwen bekeek. "In het begin was een vertrek voor hem onbespreekbaar bij Barcelona, omdat hij met de eerste selectie trainde. Maar nu hebben we gelukkig alsnog de kans gekregen."

"Het was niet makkelijk, omdat hij natuurlijk niet de meeste financiële middelen hebben", stelt Garcia. "Hij heeft beelden van onze wedstrijden gezien, hij weet dat er hier enkele Spaanstalige jongens rondlopen en dat hij zich bij ons kan ontwikkelen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met Keito Nakamura. Ook hem hebben we binnengekregen door er snel bij te zijn en hem een goed plan voor te schotelen."

Volgens Garcia is de Spaanse jeugdinternational een directe versterking voor het eerste elftal. Busquets kan op '6' en '8' uit de voeten en – als de nood hoog is – centraal achterin. "Hij heeft als speler het echte Barcelona-profiel. Hij is comfortabel aan de bal, kan het spel goed verleggen en brengt ook power mee. We hadden op het middenveld nog zo'n speler nodig, want onze opties waren daar dun gezaaid."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws