'Ik snap dat hij blij is, want Heerenveen hoort tegen Twente gewoon te winnen'

'Ik snap dat hij blij is, want Heerenveen hoort tegen Twente gewoon te winnen'

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 08:51zo 25-08-2019 om 08:51

Het is even wennen voor de fans van SC Heerenveen: wedstrijden zonder al te veel doelpunten. In het verleden stonden duels waar de Friezen in speelden garant voor spektakel, maar dit seizoen is dat toch een beetje anders.

Heerenveen is er na vier wedstrijden al in geslaagd om even vaak 'de nul' te houden als in het hele vorige seizoen: twee keer. Daar staat tegenover dat de club uit Friesland zelf ook lastig tot scoren komt. "Je denkt: schiet hem er nou in", vertelt aanvoerder Hicham Faik tegenover FOX Sports na het thuisduel tegen FC Twente, dat in 0-0 eindigde.

"De ballen gaan op dit moment steeds net naast of net over", vervolgt de technische middenvelder van de Friezen zijn analyse. "Vandaag misten we de scherpte een beetje. We hebben acht goede kansen gekregen, maar als je er niet eentje in weet te schieten wordt het een lastige avond."

Vlak voordat Faik zijn interview startte, liep een tevreden Peet Bijen weg bij de microfoon van FOX. De captain van FC Twente kon leven met een puntendeling. "Ik snap dat hij blij is", reageert Faik. "Wij horen hier tegen deze tegenstander gewoon drie punten te pakken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws