'Dolberg is nog steeds een grote spits in ons land, hij is 21 en heeft potentie'

'Dolberg is nog steeds een grote spits in ons land, hij is 21 en heeft potentie'

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 09:45zo 25-08-2019 om 09:45

In Denemarken gelooft men nog steeds in een grote toekomst voor Kasper Dolberg. De jonge spits zit op een zijspoor bij Ajax en vertrekt binnen afzienbare tijd waarschijnlijk naar OGC Nice, maar volgens de Deense journalist Christian Ipsen doet dat niets af aan de status van Dolberg.

In het vaderland van Dolberg hoopt men dat de spits zijn oude vorm snel terug zal vinden. "Hij heeft de laatste jaren wat problemen gehad, maar hij is nog steeds een grote spits in ons land", zegt Ipsen tegenover de NOS. "Hij is pas 21 jaar en heeft erg veel potentie. Dat ziet ook bondscoach Åge Hareide. Maar misschien had hij de afgelopen jaren wat moeite met de speelstijl van Ajax."

"Misschien heeft hij hetzelfde wat veel jonge spelers hebben", zoekt Ipsen naar verklaringen voor het matige spel van de Deen. "Een goed eerste jaar bij een grote club als Ajax, maar daarna niet kunnen omgaan met de druk die het met zich meebrengt en dan gaat het vertrouwen weg."

"Hij kan nog zeker een topspeler worden", besluit Ipsen zijn verhaal. "In Denemarken wordt hij nog altijd gezien als de nieuwe grote ster. Hij is een van de grootste Deense talenten en gaat zeker een belangrijke rol spelen voor de nationale ploeg."

Poll

Begrijpelijk dat Ajax Dolberg definitief laat gaan?

(12552 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws