'Google-spits' Bakx maakt gebruik van clausule: Kaapstad in plaats van Spakenburg

'Google-spits' Bakx maakt gebruik van clausule: Kaapstad in plaats van Spakenburg

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 15:26zo 25-08-2019 om 15:26

Istvan Bakx werd eind juli nog gepresenteerd door SV Spakenburg, maar kiest nu alsnog voor een exotisch avontuur. Het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town wordt de nieuwe werkgever van de 'Google-spits'.

Trainer Andries Ulderink, die Bakx nog kent van AGOVV, heeft de 33-jarige linkspoot overtuigd om samen met zijn gezin voor het avontuur te kiezen. De onlangs bij Go Ahead Eagles vertrokken Bakx heeft een éénjarig contract ondertekend in Kaapstad. "Dit is iets wat we als gezin ook graag een keer wilden doen en dan is dit een geweldig moment", laat hij weten aan Omroep Zeeland. "Dit is een 'once in a lifetime' uitdaging voor mij."

SV Spakenburg moet door de interventie van Ulderink na amper twee maanden al afscheid nemen van de Zeeuw. "Ik had een clausule in mijn contract, waarin stond dat dit kon gebeuren. Maar het is natuurlijk wel erg lullig tegenover Spakenburg", stelt de 'Google-spits', een bijnaam die hij overhield aan zijn tijd bij KV Kortrijk. "Ik moet de club echt een compliment maken voor de manier waarop ze hier mee omgaan en mij behandeld hebben. Daarmee laat Spakenburg zien dat het een geweldige club is."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws