Reservebeurt De Ligt verraste Koeman: 'Het moet niet te lang duren'

Reservebeurt De Ligt verraste Koeman: 'Het moet niet te lang duren'

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 22:44zo 25-08-2019 om 22:44

Laatste update: zondag 25 augustus 2019 om 22:56zo 25-08-2019 om 22:56

Bondscoach Ronald Koeman ziet nog geen reden om in paniek te raken na de eerste reservebeurt van Matthijs de Ligt bij Juventus. De kans bestaat dat De Ligt zijn basisplaats bij Oranje verliest wanneer hij over een aantal maanden nog steeds bankzitter is, maar zover is het volgens Koeman nog niet.

De Ligt zat zaterdag tegen Parma negentig minuten op de bank. "Of het me verraste? Ja, aan de ene kant wel. Je gaat ervan uit dat hij gaat spelen", zegt Koeman bij Studio Voetbal. "Hij maakte voor heel veel geld een transfer, maar als je Chiellini en Bonucci hebt, kan het zo zijn dat de trainer een andere keuze maakt."

"Ik heb Matthijs twee weken geleden gesproken. Hij gaf zelf aan dat hij zich moet aanpassen aan de manier van spelen en verdedigen. Wat hij gewend was bij Ajax is nu iets anders, dus misschien heeft het wat meer tijd nodig."

Koeman weet dat het voor spelers soms lastig is om te wennen aan een andere omgeving. "Je gaat naar een andere land, je moet een andere taal leren en ook de manier van spelen is anders. Dat heeft tijd nodig, maar het moet natuurlijk niet te lang duren. In Italië draait het heel erg om verdedigen en de nul houden en veel minder om het opbouwen."

Koeman koos voorheen voor een centrum met Virgil van Dijk en De Ligt bij Oranje, maar wat als laatstgenoemde bankzitter blijft? "Nu nog niet, maar als dit in oktober ook nog zo is, ga je wel nadenken over het feit dat hij geen wedstrijdritme heeft."

Poll

Komt het goed met De Ligt bij Juventus?

(8834 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws