Robben stemt in met verzoek van Coutinho: Ik ben daar heel makkelijk in

Robben stemt in met verzoek van Coutinho: "Ik ben daar heel makkelijk in"

26-08-2019 11:18 Laatste update: 11:26
28

Bayern München zou het rugnummer 10 komend seizoen eigenlijk niet gebruiken, uit respect voor Arjen Robben, maar dat was buiten aanwinst Philippe Coutinho gerekend. De van FC Barcelona overgekomen Braziliaan wilde per se met rugnummer 10 spelen en Robben had daar geen enkel probleem mee.

De deze zomer afgezwaaide Bedummer vindt het niet meer dan normaal dat hij 'zijn' nummer afstaat aan Coutinho. "Ik ben daar heel makkelijk in en ik wil gewoon het beste voor de club", laat hij weten in een interview met de Duitse tak van Sky Sports. "Als er een nieuwe speler komt die graag nummer 10 wil, wat moet ik dan zeggen? Nee, wacht nog maar een jaar met nummer 10?"

De Braziliaanse spelmaker maakte dit weekend zijn officiële Bayern-debuut: tegen Schalke 04 kwam hij een half uur voor tijd binnen de lijnen als vervanger van Thomas Müller. Robben noemt Coutinho een speler met 'geweldig veel potentie', maar roept de Bayern-fans op om geduld te hebben. "Hij komt in een nieuw land bij een nieuwe club, dus hij heeft tijd nodig. Nog een paar weken wachten en dan zal hij een belangrijke speler zijn."