Robben ontvangt oeuvreprijs en wijst beste trainer aan: 'Voetballend geniaal'

Robben ontvangt oeuvreprijs en wijst beste trainer aan: 'Voetballend geniaal'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 09:30di 20-08-2019 om 09:30

Arjen Robben is maandag in het zonnetje gezet tijdens een Duits sportgala in Hamburg. De gestopte Nederlandse aanvaller ontving van BILD een oeuvreprijs en vertelt onder meer over de beste trainer die hij meemaakte bij Bayern München.

Robben werkte in de Allianz Arena samen met Louis van Gaal, Jupp Heynckes, Carlo Ancelotti, Pep Guardiola en Niko Kovac. "Als je me vraagt wie de beste was, dan zeg ik Pep Guardiola. Onder hem hebben we het meeste plezier gehad. Voetballend was het simpelweg geniaal", vertelt de 96-voudig international van Oranje.

"Toen hij kwam was ik al dertig", vervolgt Robben. "Dan probeer je eigenlijk op je niveau te blijven en niet slechter te worden. Maar onder hem ben ik nog beter geworden. Ik speelde ineens op verschillende posities, waarop ik nooit eerder had gespeeld of ooit dacht te zullen spelen. Dat was het allermooiste."

Robben neemt wat afstand van het voetbal, maar gaat niet helemaal verloren voor de sport. "Komend seizoen ga ik de ploeg van mijn jongste zoon trainen. Dan weten jullie natuurlijk al hoe de training eruit ziet: vanaf rechts naar binnen trekken en dan met links uithalen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws