Van der Maarel niet, Swansea-stopper wél naar Sittard: Een groot Engels talent

Van der Maarel niet, Swansea-stopper wél naar Sittard: "Een groot Engels talent"

27-08-2019 15:28 Laatste update: 15:38
44

Cian Harries maakt op huurbasis de overstap van Swansea City naar Fortuna Sittard. De Limburgse eredivisionist heeft in Wales een optie tot koop bedongen. Harries is een 22-jarige centrale verdediger die bij Swansea nog een contract voor één jaar heeft. 

Sjoerd Ars, technisch manager in Sittard, is trots op de komst van Harries. "Met Cian hebben we dit seizoen een groot Engels talent binnen onze selectie. Hij is een fysiek sterke verdediger en daarbij ook opbouwend goed", vertelt hij op de website van de club. "Wij hopen dat hij zich hier in Sittard verder gaat ontwikkelen."

Harries heeft zin in zijn Eredivisie-avontuur. "Ik kijk uit naar de mogelijkheden die ik hier krijg en ik hoop dat ik mezelf hier kan ontwikkelen en het team beter kan maken."

Fortuna versterkte zich maandag ook al met een nieuwe verdediger. Martin Angha werd voor twee seizoenen gestrikt. Mark van der Maarel was in beeld, maar de komst van de FC Utrecht-routinier is afgeketst, vertelt hij zelf in gesprek met De Utrechtste Internet CourantWaarom zijn overstap niet doorgaat? "Belangen". Meer wilde Van der Maarel niet kwijt.