Memphis en Tete zijn perfecte status kwijt: Lyon gaat onderuit en eindigt met tien

Memphis en Tete zijn perfecte status kwijt: Lyon gaat onderuit en eindigt met tien

27-08-2019 20:52
13

Olympique Lyon is zijn ongeslagen status in de Franse Ligue 1 kwijtgeraakt. De ploeg van basisspeler Memphis Depay en invaller Kenny Tete verloor met 1-0 bij Montpellier. Lyon speelde geruime tijd met een man minder.

De openingsfase van het duel in het diepe zuiden van Frankrijk was levendig, want beide teams kregen een aantal kansen. Ook Memphis had na twintig minuten de score kunnen openen, maar zijn schot was niet bepaald zorgvuldig. De grootste kans was echter na ruim een half uur voor Andy Delort, want die mocht vanaf de stip aanleggen nadat ex-Twentespeler Joachim Andersen een overtreding maakte. Delort faalde echter opzichtig.

Toch werd het nog voor rust 1-0 voor Montpellier. Arnaud Souquet was attent en benutte een rebound, waarna de ploeg van Memphis in de achtervolging ging. Die opdracht werd vijf minuten na rust enorm bemoeilijkt door Youssouf Koné. Hij deelde een kopstoot uit en mocht direct vertrekken van de scheidsrechter. Met een man minder kon Lyon geen potten meer breken, waardoor Montpellier eenvoudig overeind bleef en de drie punten in eigen stadion hield.