Tiental van Atlanta United houdt stand: tweede hoofdprijs in de VS voor De Boer

Tiental van Atlanta United houdt stand: tweede hoofdprijs in de VS voor De Boer

Frank de Boer heeft dinsdagnacht Nederlandse tijd zijn tweede prijs met Atlanta United gepakt. De regerend Major League Soccer-kampioen legde onlangs al beslag op de Campeones Cup en heeft zich nu ook verzekerd van de US Open Cup, het Amerikaanse bekertoernooi.

Atlanta United nam het in eigen huis op tegen Minnesota United: beide clubs konden voor het eerst in hun clubgeschiedenis de beker winnen. De Boer en de zijnen beleefden een vliegende start en stonden na een kwartier al met 2-0 voor. Leandro González Pirez leidde de eerste goal in met een demarrage over de rechterflank: Minnesota-back Chase Gasper veranderde diens voorzet ongelukkigerwijs van richting en zag de bal over doelman Vito Mannone heen caramboleren.

Atlanta maakte de 2-0 wel op eigen kracht: Justin Meram kreeg de veel ruimte op links, gaf strak voor en zag Gonzalo 'Pity' Martínez hard binnenschieten. De thuisploeg haalde met deze comfortabele marge de rust, maar moet in de tweede helft al snel de aansluitingstreffer incasseren. Robin Lod tikte na voorbereidend werk van Kevin Molino binnen via de binnenkant van de paal: 2-1.

González Pirez bracht zijn ploeg in de slotfase in de problemen: de Argentijn had net geel gepakt, toen hij een kwartier voor tijd aan de noodrem trok bij Molino. De tien van Atlanta United trokken de zege echter over de streep en konden na afloop feestvieren. Veel tijd om na te genieten van de tweede hoofdprijs heeft men echter niet: komend weekend wacht alweer de kraker tegen Philadelphia Union, samen met Atlanta United koploper in de Eastern Conference.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s