Update: Volendam stunt met rentree van voormalig Ajax-talent (20) in Nederland

Update: Volendam stunt met rentree van voormalig Ajax-talent (20) in Nederland

28-08-2019 15:33 Laatste update: 19:10
52

FC Volendam gaat voor een stunt zorgen op de transfermarkt. De club uit de Keuken Kampioen Divisie huurt voormalig toptalent van Ajax Francesco Antonucci (archieffoto) voor een seizoen van AS Monaco. Dat meldt De Telegraaf.

De komst van de twintigjarige Antonucci, die ieder moment kan worden afgerond, heeft Volendam met name te danken aan trainer Wim Jonk. In de jeugdopleiding van Ajax werkten Jonk en Antonucci al samen en hun goede band is voor de aanvallend ingestelde middenvelder reden genoeg om tijdelijk terug te keren naar Nederland.

Antonucci maakte in de zomer van 2015 de overstap van Anderlecht naar Ajax. Anderhalf jaar later besloot hij een transfer te maken naar AS Monaco, omdat hij weinig perspectief zag bij Ajax. In diezelfde periode vertrok Jonk overigens ook bij de Amsterdammers. In Frankrijk wist de Belg nog niet door te breken en dus kiest hij ervoor om elders minuten te maken. Door zijn keuze voor Volendam vissen 'diverse andere grote clubs' achter het net, aldus De Telegraaf

FC Volendam en Monaco zijn akkoord over de voorwaarden van de huurdeal. Wanneer Antonucci ook een persoonlijk akkoord bereikt, kan de tijdelijke transfer worden bezegeld.

Update: Het is beklonken: FC Volendam huurt Francesco Antonucci tot het einde van het seizoen van AS Monaco. De twintigjarige Belg stond in de belangstelling van 'diverse grote clubs', maar heeft de keuze laten vallen op een jaar in de Keuken Kampioen Divisie.

Voor Antonucci betekent het een terugkeer naar Nederland. In 2015 werd hij door Ajax overgenomen van Anderlecht, om ruim anderhalf jaar later te vertrekken naar Monaco. Hij werd topscorer bij de reserves van Monaco én uitgeroepen tot beste speler van de competitie, maar uitzicht op speeltijd in de hoofdmacht had Antonucci niet.