'Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo kunnen ons gelukkig niet meer uitschakelen'

'Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo kunnen ons gelukkig niet meer uitschakelen'

28-08-2019 22:27
26

De kansen van Juventus op het winnen van de Champions League groeien, nu Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo in Turijn spelen. Dat stelt Wojciech Szczesny. De verdediger en aanvaller deden de Italiaanse kampioen vorig seizoen en het seizoen ervoor de das om in Europa.

Ronaldo schakelde Juventus in het seizoen 2017/2018 hoogstpersoonlijk uit met drie goals, waarna hij enkele maanden later de overstap maakte van Real Madrid naar Juventus. Eenzelfde scenario voltrok zich met De Ligt. De verdediger maakte de 1-2 voor Ajax in de kwartfinale van de Champions League en speelt inmiddels ook in Turijn.

Dat is goed nieuws voor Juventus, knipoogt Szczesny. "Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo kunnen ons gelukkig niet meer uitschakelen, dus we hebben een grotere kans op het winnen van de Champions League", zegt de Poolse doelman tegenover Sky Sport Italia. "Alle gekheid op een stokje: ik denk daar nog niet aan. We focussen ons alleen op de eerstvolgende wedstrijd."

Juventus doet al jaren verwoede pogingen om de Champions League te winnen. De laatste keer dat de Cup met de Grote Oren meeging naar Turijn, dateert alweer van 1996.