Kraay laaiend enthousiast: Perr Schuurs heeft dat bijvoorbeeld niet

Kraay laaiend enthousiast: "Perr Schuurs heeft dat bijvoorbeeld niet"

29-08-2019 06:45 Laatste update: 07:07
72

Edson Álvarez op het middenveld: het is een gouden vondst van Ajax-trainer Erik ten Hag. Dat vindt Hans Kraay jr. Álvarez behoorde woensdagavond tijdens de 2-0 zege op APOEL Nicosia tot de grote uitblinkers. Ook tekende hij voor belangrijke openingstreffer. 

"Bij VVV-Ajax zag ik Álvarez vijf minuten voetballen. Dan zie je of-ie wel of niet het ritme heeft voor het middenveld. Perr Schuurs heeft dat bijvoorbeeld niet. Maar Álvarez voelt zich daar wel comfortabel", zei Kraay na de overwinning, bij Voetbalpraat op FOX Sports"Hij straalt het echt uit."

NOS-commentator Jeroen Elshoff noemt de positie van Álvarez, die gehaald werd als centrale verdediger, zelfs 'bizar'. "Het is heel snel gegaan. Hij werd echt gescout als centrale verdediger, daar heeft hij bij Mexico ook gespeeld. De laatste tien maanden is hij pas naar het middenveld gegaan bij Club América en de nationale ploeg."

"Heeft Ajax hem nu gehaald als opvolger van Matthijs de Ligt of als middenvelder?", vraagt Kraay zich af.  Elshoff: "Het geeft ze een dubbele optie. Ook wel interessant: Ajax krijgt er dus ook lengte bij. Een hele interessante optie."