LIVE: Loting groepsfase Europa League met AZ, Feyenoord en PSV (gesloten)

LIVE: Loting groepsfase Europa League met AZ, Feyenoord en PSV (gesloten)

30-08-2019 13:00 Laatste update: 13:59
129

Het wordt een interessant Europa League seizoen voor Nederland, met drie deelnemers aan de groepsfase. AZ, Feyenoord en PSV gaan om 13.00 uur te horen krijgen welke clubs de tegenstanders gaan worden in het hoofdtoernooi. Volg de loting live bij VoetbalPrimeur!

Nadat Ajax zich woensdag wist te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, verzekerden PSV, Feyenoord en AZ zich donderdagavond van minimaal een half seizoen Europees voetbal.

PSV won met 0-4 bij Apollon Limassol en overtrof daarmee de prestatie in de thuiswedstrijd de week daarvoor (3-0 winst voor PSV), Feyenoord won opnieuw met 0-3 van Hapoel Beer-Sheva en AZ kwalificeerde zich als laatste ploeg voor de groepsfase van de Europa League in een knotsgek duel met Antwerp, die met 1-4 werd gewonnen na verlenging.

Voor de loting van de groepsfase van de Europa League, die om 13.00 uur begint, is PSV ingedeeld in pot 2. Dat betekent dat het de volgende clubs ontloopt: FK Krasnodar, Celtic, FC Kopenhagen, Sporting Braga, AA Gent, Borussia Mönchengladbach, BSC Young Boys, FC Astana, Ludogorets, APOEL Nicosia en Eintracht Frankfurt.

Feyenoord zit in pot 3 en ontloopt Saint-Étienne, FK Qarabag, Getafe, Espanyol, Malmö FF, Partizan Belgrado, Standard Luik, Wolverhampton Wanderers, Stade Rennes, Rosenborg BK en Istanbul Basaksehir. AZ zit in pot 4 en speelt in ieder geval niet tegen Vitória Guimarães, Trabzonspor, PFK Oleksandrija, F91 Dudelange, LASK Linz, Wolfsberger AC, Slovan Bratislava, FC Lugano, Rangers FC, CFR Cluj en Ferencvaros.

In pot 1 zitten Sevilla, Arsenal, FC Porto, AS Roma, Manchester United, Dinamo Kiev, Besiktas, FC Basel, Sporting Portugal, CSKA Moskou, VfL Wolfsburg, SS Lazio.