NRC: Ernstige bezorgdheid bij Roda na onthullingen over 'malafide geldschieter'

NRC: Ernstige bezorgdheid bij Roda na onthullingen over 'malafide geldschieter'

31-08-2019 10:56
111

Mauricio Garcia de la Vega, de nieuwe Mexicaanse geldschieter van Roda JC, blijkt uit onderzoek van het NRC een dubieuze geschiedenis te hebben. Niet alleen werd hij weggehoond bij Real Murcia toen hij daar weigerde te betalen, ook zou hem zijn licentie als spelersmakelaar zijn afgenomen wegens wanbetalingen.

De krant heeft onderzoek gedaan naar de achtergrond van De la Vega en is tot de conclusie gekomen dat Roda JC in zee is gegaan met 'een man die vooral problemen lijkt aan te trekken'. Zo ondervindt het NRC dat de Mexicaan bij Real Murcia niet voor de overname van de aandelen en niet voor salarissen van spelers wilde betalen. De facturen van de kosten die hij zelf maakte stuurde hij wel naar de club.

Ook blijkt dat hij in 2015 twintig kredieten had lopen bij verschillende bankinstanties. Vier van die banken dienden uiteindelijk een klacht in vanwege wanbetaling. Ook in zijn periode als spelersmakelaar hield De la Vega geld achter. Hij liet het transferbedrag van een speler op zijn eigen rekening storten en het deel dat aan die speler toekwam liet hij op een cheque zetten die niet uit te verzilveren was.

Daarop onthief de Mexicaanse voetbalbond hem uit zijn functies als spelersmakelaar, zo is NRC te weten gekomen. De nieuwe geldschieter van Roda houdt echter vol dat hij er zelf mee gestopt is en overlegt een document dat hij zelf geschreven en ondertekend heeft. De krant schrijft dat het de bevindingen aan Roda heeft doorgegeven en dat er rond de club ernstige bezorgdheid is ontstaan, nu blijkt dat er 'een deal is gesloten met een malafide geldschieter'.