De Ligt verbaasd na medische keuring bij Juve: 'Er zit nog heel veel rek in me'

De Ligt verbaasd na medische keuring bij Juve: 'Er zit nog heel veel rek in me'

31-08-2019 11:57
83

Matthijs de Ligt heeft nog voldoende mogelijkheden om zich op fysiek vlak te verbeteren, zo bleek uit de medische keuring bij Juventus. De centrale verdediger, die zaterdagavond tegen Napoli weleens in de basis kan staan bij de Oude Dame, keek zijn ogen uit tijdens de testen.

Zo werd alles minutieus gemeten en bekeken, vertelt De Ligt in een groot interview met De Telegraaf. "De scan duurde anderhalf uur en zelfs mijn gebit werd geïnspecteerd", legt hij uit. "Het boeiendst vond ik dat ze ook konden zien wat mijn fysieke potentie is. De conclusie verbaasde me in positieve zin, want bij mij zit er nog heel veel groei in. Dat is fijn om te horen, omdat je dan weet dat keihard werken zal worden beloond. Ze zeggen op hoeveel procent je zit en willen samen met jou naar de honderd procent."

De verdediger kan dus aan de slag. Dat doet hij, mede dankzij de inspiratie van zijn ploeggenoten, met alle plezier. "Als je Cristiano Ronaldo en andere sterren bij ons ziet, dan zijn dat perfecte leermeesters. Zij tonen me hoeveel winst ik kan boeken door nóg beter voor mijn lichaam te zorgen. Ik hoor liever dat ik nog zestig procent te winnen heb, dan dat ik nu al op negentig procent van mijn kunnen zou zitten. Er zit nog ongelooflijk veel rek in me. Het is nu eventjes zaak om die potentie eruit te laten komen."