Discussie om uitspraken van Ziyech na Sparta - Ajax: Ik snap dat wel

Discussie om uitspraken van Ziyech na Sparta - Ajax: "Ik snap dat wel"

02-09-2019 08:08
139

Hakim Ziyech vertelde na de wedstrijd tegen Sparta dat de Eredivisie hem niet meer uitdaagt. Theo Janssen begrijpt niet dat de Ajacied dat zegt, terwijl John van den Brom en Rafael van der Vaart zich juist bij hem aansluiten.

"Ik heb vorig jaar ook al gezegd dat de competitie niet echt een uitdaging is. Dan is het aan mij om alsnog heel belangrijk te zijn en het uiterste in mij naar boven te halen", vertelde Ziyech bij de NOS.

"Als jij jezelf te goed vindt voor de Nederlandse competitie, dan moet je een stap maken", reageert Janssen bij Studio Voetbal. "Dan had hij naar het buitenland moeten gaan. Die stap heeft hij niet kunnen maken."

Van den Brom sluit zich bij Ziyech aan. "Ik snap dat wel. Als je zo makkelijk speelt en wint na een Europese wedstrijd, kan ik me voorstellen dat je soms de uitdaging mist. Ze worden toch niet meer uitgedaagd in dit soort wedstrijden?"

Ziyech wees een transfer naar Sevilla af. "Bij Ajax kan hij hetzelfde verdienen of misschien wel meer", zegt Van der Vaart. "Ik begrijp dat hij Sevilla geen stap vooruit vindt. Hij vindt zichzelf beter dan het niveau van Sevilla. Ajax speelt wel in de Champions League."