NEC haalt spits terug naar Nederland: 'Voelt goed om weer terug te zijn'

NEC haalt spits terug naar Nederland: 'Voelt goed om weer terug te zijn'

02-09-2019 17:48
8

NEC heeft met Etien Velikonja de opvolger van Sven Braken binnengehaald. De Sloveense spits tekent voor één jaar in Nijmegen en moet de doelpuntenmaker uit Maastricht, die eerder op maandag naar Livorno vertrok, doen vergeten.

De 30-jarige Velikonja, drievoudig international van Slovenië, speelde in het verleden al voor Willem II. Daar kwam hij door blessureleed weinig aan de bak, maar bij zijn andere clubs kan de spits een aardig moyenne overleggen. In 263 wedstrijden trof Velikonja 105 keer doel en verzorgde hij 22 keer een assist op een ploeggenoot.

De Nijmegenaren zijn bij monde van algemeen directeur Wilco van Schaik tevreden met de komst van de ervaren goalgetter. "Etien is een doelpuntenmaker die met name op 9 speelt, maar ook op andere posities uit de voeten kan", legt hij uit op de website van de Nijmegenaren. "Met zijn ervaring uit diverse landen waarin hij gespeeld heeft en het feit dat hij Nederland al kent verwachten wij dat hij er direct zal staan."

De spits zelf heeft zin in zijn hernieuwde kennismaking met het Nederlandse voetbal. "Het voelt goed om terug te zijn in Nederland. N.E.C. sprak me erg aan en ik denk dat ik hier van meerwaarde kan zijn voor het elftal. Hopelijk gaan we er een heel mooi jaar van maken."