Recordaantal transfers van Nederlandse clubs, laatste deal om 23.15 uur afgerond

Recordaantal transfers van Nederlandse clubs, laatste deal om 23.15 uur afgerond

03-09-2019 07:15
28

De KNVB registreerde deze zomer maar liefst 670 transfers, waardoor er een nieuw transferrecord is gevestigd. Het oude record stamt uit 2017 en stond op 648 transfers.

Dat maakte de KNVB na deadline day bekend. 260 spelers veranderden binnen Nederland van club, 177 maakten de overstap naar het buitenland en 233 kwamen van het buitenland naar Nederland toe. De laatste transfer die door de KNVB werd geregistreerd was die van Mike Trésor Ndayishimiye van NEC naar Willem. Die deal werd om 23.15 uur officieel afgerond. De KNVB schrijft dat er 42 transfers werden geregistreerd in de laatste 24 uur van de transfermarkt.

FC Twente was op de slotdag van de transfermarkt het actiefst. De club verscheurde de verbintenissen van Tom Boere, Alexander Laukart, Jelle van der Heyden en Jeroen van der Lely en huurde daarnaast Joël Latibeaudiere van Manchester City.

Ajax en PSV gaven deze zomer het meeste geld uit voor een speler. Voor Quincy Promes werd vijftien miljoen euro betaald aan Sevilla. De Portugees Bruma kostte ongeveer hetzelfde. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong vertrokken voor megabedragen (75 miljoen euro) richting Juventus en FC Barcelona.