'Alles wat buiten Amsterdam komt, vindt De Telegraaf niets. Bosz eerst ook niet'

'Alles wat buiten Amsterdam komt, vindt De Telegraaf niets. Bosz eerst ook niet'

Gepubliceerd: dinsdag 3 september 2019 om 07:30di 03-09-2019 om 07:30

Laatste update: woensdag 4 september 2019 om 17:27wo 04-09-2019 om 17:27

De frictie tussen Ajax-trainer Erik ten Hag en De Telegraaf kwam maandagavond ter sprake tijdens NOS Sportforum op NPO Radio 1. Volgens NOS-commentator Frank Wielaard is Ten Hag 'slachtoffer' van het feit dat hij niet uit Amsterdam komt.

De Telegraaf is een in Amsterdam gevestigde krant. "Ajax is een Amsterdamse club, daar horen Amsterdammers en Ajacieden te werken. Zij hebben heel veel contacten binnen die club, die deze gedachte aanhangen", stelt Wielaard. "Peter Bosz (geboren in Apeldoorn en als profvoetballer actief voor Feyenoord, red.) vonden ze in het begin ook niets. Alles wat buiten Amsterdam komt, vinden ze eigenlijk niets. (...) Mensen van buiten Amsterdam hebben het daar heel moeilijk."

FOX Sports-collega Leo Driessen werpt tegen dat Ten Hags voorganger Marcel Keizer – afkomstig uit Badhoevedorp – ook niet goed lag bij De Telegraaf en denkt niet dat de afkomst van Ten Hag het heikele punt is. "Hij heeft natuurlijk niet de meest smoothy presentatie: hij blijft een bot, eigenwijs boertje, als je dat erin wil zien", aldus de commentator. "Bosz kwam ook niet uit Amsterdam, maar die was wel wat smoother. En hij had het succes aan zijn kont, met die Europa League-finale. Het is verleidelijk om Ten Hag aan te pakken... Er is genoeg op te merken, maar niet aan te merken."

Volgens Wielaard kan Ten Hag De Telegraaf alleen met resultaten de mond snoeren. "Vorig seizoen hield het op een gegeven moment op. Toen ging het zo goed dat het op een gegeven moment ongeloofwaardig werd om er lelijke dingen over te zeggen. Nu beginnen ze opnieuw."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Vind jij dat Ten Hag onredelijk wordt behandeld door De Telegraaf?

(2882 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws