Swart over Driessen: 'Zelf nooit gevoetbald, maar wel overal commentaar op'

Swart over Driessen: 'Zelf nooit gevoetbald, maar wel overal commentaar op'

03-09-2019 06:57 Laatste update: 07:02
97

Sjaak Swart was maandagavond 'gewoon' van de partij tijdens het Telegraaf Voetbalgala, in tegenstelling tot Ajax-trainer Erik ten Hag. De 49-jarige Tukker liet verstek gaan omdat hij zich stoorde aan de kritische berichtgeving van De Telegraaf.

Swart heeft begrip voor de beslissing van Ten Hag. " Ik vind het jammer, want hij had hierbij moeten zijn. Maar als hij dat niet doet, kan niemand daar wat van zeggen", liet hij weten voor de camera's van Veronica Inside. Mister Ajax heeft het nieuws van de ochtendkrant over vermeende ontevredenheid van enkele Ajax-spelers meegekregen. "Dat is niet eerlijk tegenover Ten Hag. Je gaat niet oproerkraaien, als een paar spelers iets zeggen over hun trainer. Nou, dat gebeurt overal."

Mister Ajax merkt dat de wijze van journalistiek bedrijven is veranderd door de jaren heen. "Er wordt niet altijd eerlijk verteld wat je zegt. Je moet het tegenwoordig op laten nemen, om te kijken of het wel waar is wat je zegt. Vroeger zei je iets en dan stond het ook zo in de krant." Vooral chef voetbal Valentijn Driessen speelt volgens Swart een kwalijke rol. "Hij heeft nog nooit van zijn leven gevoetbald en dan heeft hij commentaar op het voetbal. Is niet erg, maar dan moet je niet... Nee, vind ik niet goed."