Driessen: 'Als Ten Hag een wedstrijd analyseert, dan hoor ik vaak Louis van Gaal'

Driessen: 'Als Ten Hag een wedstrijd analyseert, dan hoor ik vaak Louis van Gaal'

03-09-2019 16:35
223

Valentijn Driessen ziet overeenkomsten tussen Louis van Gaal en Erik ten Hag. De chef voetbal van De Telegraaf doelt dan met name op de presentatie en de westrijdanalyses van de twee oefenmeesters. 

Van Gaal baarde maandagavond tijdens het jaarlijkse Voetbalgala opzien met een karakteristieke speech. "Het was honderd procent Louis. Zo is hij altijd in speeches. Het woord ik kwam ongeveer vierhonderd keer voorbij", zegt Driessen maandag, in de voetbalpodcast van De Telegraaf

Het draait bij Louis van Gaal wel erg veel om Louis van Gaal, vindt hij. "Ik geniet er ook van, maar iedere keer ik, ik, ik. Zo zit deze man in elkaar. (...) Dan zie je dus ook de overeenkomsten met Erik ten Hag: ze hebben allebei een groot ego, wat ze af en toe opzij moeten zetten. Daar hebben ze moeite mee."

Ten Hag en Van Gaal kijken daarnaast op soortgelijke wijze naar wedstrijden, stelt Driessen. "Als je Erik ten Hag een wedstrijd ziet analyseren, hoor ik vaak Van Gaal. Ze zien vaak hele andere wedstrijden. Bij 8-0 is Van Gaal ontevreden, bij een 3-1 verlies is-ie tevreden. Dat gaat er niet in. Dat hoor je ook bij Erik ten Hag."