'Overbodige' Strootman bloeit op: 'Villas-Boas zei meteen dat hij me wilde houden'

'Overbodige' Strootman bloeit op: 'Villas-Boas zei meteen dat hij me wilde houden'

Gepubliceerd: dinsdag 3 september 2019 om 19:35di 03-09-2019 om 19:35

Voor Kevin Strootman ziet de wereld er totaal anders uit ten opzichte van de vorige interlandperiode. De 29-jarige linkspoot liet begin juni nog weten dat hij weg moest bij Olympique Marseille, omdat hij te zwaar op de begroting drukte.

Strootman werd gelinkt aan zijn oude clubs PSV en AS Roma, maar er kwam geen club voorbij die zijn tot 2023 doorlopende contract af kon of wilde kopen. Tijdens de eerste vier Ligue 1-speelrondes is hij echter 'gewoon' weer basisspeler bij L'OM. "Het blijkt maar weer dat in het voetbal dingen snel kunnen veranderen", concludeert hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De verdedigende middenvelder heeft veel baat gehad bij de komst van André Villas-Boas. "De trainer zei meteen dat hij me graag wilde houden", aldus De Stroot. "De transfermarkt is dicht en ik zit weer goed op mijn plek in Marseille." Strootman hoort wederom bij de selectie van het Nederlands elftal en kijkt alvast reikhalzend uit naar de zomer van 2020. "Ik zou heel graag nog een keer een toernooi meemaken. Mijn enige keer was in 2012. Dat werd een voor Oranje dramatisch EK."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Strootman een volwaardig Oranje-international?

(3888 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws