175.000 extra fans voor Heerenveen na transferprimeur: Onvoorstelbaar

175.000 extra fans voor Heerenveen na transferprimeur: "Onvoorstelbaar"

04-09-2019 09:12 Laatste update: 09:16
65

De transfer van Doan Van Hau naar Friesland heeft sc Heerenveen nu al enorm veel publiciteit opgeleverd in Vietnam. Sinds de komst van Van Hau naar het Abe Lenstra Stadion heeft de Facebook-pagina van Heerenveen gigantisch veel leden erbij gekregen. 

Tot vorige week had de pagina van Heerenveen 77.000 likes; inmiddels staat de teller op 250.000 (!). Het heeft allemaal te maken met de massale aandacht voor Van Hau, die enorm populair is in zijn vaderland. Vietnamese voetbalfans zijn Heerenveen massaal gaan volgen op Facebook. Van Hau is de eerste Vietnamees ooit in de Eredivisie. 

"Wij hadden wel gedacht dat Van Hau de social media van de club een boost zou geven, maar dit overtreft al onze verwachtingen", laat een woordvoerder van de eredivisionist aan VTBL weten. "Toen ik vanochtend keek zaten we al op bijna 250.000 likes op Facebook, onvoorstelbaar."

Nu is het voor Heerenveen zaak om de toegenomen belangstelling commercieel te benutten. "We gaan nu met zijn allen bedenken hoe we hierop gaan inspelen, ons marketingteam zal hier sowieso wat mee gaan doen. Misschien kunnen we voorbeschouwingen en berichten in de toekomst naast het Nederlands ook in het Vietnamees aan gaan bieden."