'Kapers op de kust' voor Senesi: 'Inchecken, deur dicht, dan ben je pas zeker'

'Kapers op de kust' voor Senesi: 'Inchecken, deur dicht, dan ben je pas zeker'

Gepubliceerd: donderdag 5 september 2019 om 18:35do 05-09-2019 om 18:35

Feyenoord rondde op de laatste dag van de transferzomer de recordtransfer van Marcos Senesi af: de Argentijnse stopper komt voor zeven miljoen euro over van San Lorenzo. Het realiseren van de transfer had echter heel wat voeten in de aarde, verzekert clubwatcher Martijn Krabbendam.

Oud-doelman Henk Timmer – tegenwoordig actief als zaakwaarnemer van onder meer Jaap Stam – zag Senesi in Argentinië aan het werk, tipte Feyenoord en legde de eerste contacten. "Dan kom je op het punt: heb je er genoeg geld voor? Nou, eigenlijk niet. Maar met een beetje meten, passen en schuiven kwamen ze wel aan het bedrag", vertelt Krabbendam bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Timmer had uiteindelijk contact met de clubleiding van San Lorenzo, weet de voetbaljournalist. De gesprekken tussen Nederland en Argentinië namen enige tijd in beslag. "Timmer had een soort nachtdienst. Het was elke nacht bellen met Buenos Aires en dat duurt dan een paar weken. Ze kwamen steeds met nieuwe eisen, dat ging zo door, totdat ze uiteindelijk een akkoord hadden."

Op dat moment kwamen er nog andere 'kapers op de kust', aldus Krabbendam. Feyenoord moest behoedzaam te werk gaan tijdens het afronden van de deal. "Na zijn laatste wedstrijd tegen Unión de Santa Fe hebben ze hem nog net niet uit de kleedkamer gehaald, maar wel meegenomen naar het vliegveld: ingecheckt, ernaast zitten, deur dicht en dan ben je er pas enigszins zeker van dat je hem binnen hebt", lacht de Feyenoord-watcher.

Poll

Begrijpelijk dat Feyenoord 7 miljoen betaalt voor een verdediger uit Argentinië?

(3362 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws