Geen 'plan B' voor PEC: Anders gooien we gewoon John Stegeman in de spits

Geen 'plan B' voor PEC: "Anders gooien we gewoon John Stegeman in de spits"

06-09-2019 13:20
45

PEC Zwolle-trainer John Stegeman is niet bang voor een spitsenprobleem. De Blauwvingers moeten Mike van Duinen voorlopig nog missen en hebben met Lennart Thy en de vlak voor de deadline binnengehaalde Reza Ghoochannejhad twee min of meer dezelfde types.

PEC was eigenlijk op zoek naar een aanspeelpunt voorin en had Andrija Novakovich op het hoog. Die tekende echter bij het Italiaanse Frosinone, waarna Ghoochannejhad in beeld kwam. "Dat het geen targetman is, weet ik", beaamt Stegeman in gesprek met de Stentor. "Als iets niet haalbaar blijkt, kijk je verder op de markt naar wat voor ons het beste is."

Wedden

Meer odds

Stegeman heeft nu met Thy een spits 'die zich vaak laat uitzakken' en met de Iraniër iemand 'die meer vanuit de man voetbalt', maar kan voorlopig niet beschikken over een stormram. De trainer maalt daar echter niet om. "Plan B? Dat kunnen we met verdedigers oplossen. En anders gooien we gewoon John Stegeman in de spits", grapt de oud-spits van onder meer Heracles Almelo en Go Ahead Eagles.

PEC heeft een moeizame seizoensstart achter de rug, maar boekte voor de interlandbreak zijn eerste zege tegen FC Emmen. Op zondag 15 september ontvangt men RKC Waalwijk in eigen huis.