PSV weigerde 14 miljoen euro te betalen: 'Onderdeel van het onderhandelingsproces'

PSV weigerde 14 miljoen euro te betalen: 'Onderdeel van het onderhandelingsproces'

Gepubliceerd: vrijdag 6 september 2019 om 18:36vr 06-09-2019 om 18:36

Laatste update: vrijdag 6 september 2019 om 18:39vr 06-09-2019 om 18:39

FC Groningen vroeg naar verluidt ruim veertien miljoen euro en een flink doorverkooppercentage voor Ritsu Doan. Technisch manager Mark-Jan Fledderus legt voor de camera van FC Groningen TV uit waar die torenhoge vraagprijs op gebaseerd was.

"De intensiteit die Doan kan brengen in wedstrijden vergeleken met spelers bij PSV, het rendement dat hij haalt, het aantal creatieve acties dat hij heeft, the expected goals. Dan wordt het best vakinhoudelijk, maar daar zit een hele analyse achter", vertelt Fledderus.

"Uiteindelijk zijn we zo op een bedrag gekomen waarvan we dachten dat dat de waarde was. PSV vond het interessant en vond ook dat we ons huiswerk goed hadden gedaan, maar ze waren het alleen niet eens met de prijs die we daaraan gekoppeld hadden. Dat is ook heel logisch, want dat is onderdeel van het onderhandelingsproces."

Doan levert PSV meer op dan enkel prestaties op het veld, verwacht Fledderus. "Daarnaast heeft hij in onze beleving een heel interessante commerciële waarde, omdat hij in Japan echt een grote meneer is. We zijn afgelopen zomer in Japan geweest. Daar hebben we gezien hoe groot Doan is."

"Hij komt daar in commercials voor en staat op billboards. Daarin heeft hij ook een waarde. Uiteindelijk zijn we tot een bepaald bedrag gekomen. Zo zijn we de onderhandelingen met PSV in gegaan. Uiteindelijk zijn we blij met het resultaat. Het neemt niet weg dat we het jammer vinden dat Doan is vertrokken, maar we zijn wel blij met de prijs die we ervoor hebben gekregen. In onze ogen is die marktconform."

Volgens de berichten is Doan voor ongeveer acht miljoen euro verkocht aan PSV.

Poll

Gaat Doan slagen bij PSV?

(5232 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws