Frenkie de Jong informeert Wijnaldum tijdens wedstrijd: Dat het belangrijk was

Frenkie de Jong informeert Wijnaldum tijdens wedstrijd: "Dat het belangrijk was"

07-09-2019 09:54
57

De beslissende goal van Georginio Wijnaldum trok niet alleen de zege van Nederland op Duitsland (2-4) over de streep, maar kan aan het einde van de rit ook nog eens heel belangrijk zijn. Omdat Oranje met twee goals verschil won van de Duitsers, is het onderlinge resultaat over twee duels beter.

Duitsland won de eerste wedstrijd namelijk met 2-3 van Nederland. "Frenkie zei in het veld tegen me dat het belangrijk was om twee doelpunten verschil te houden in verband met het onderlinge resultaat", zegt Wijnaldum tegen Veronica Inside. 

Omdat Oranje over twee EK-kwalificatieduels met Duitsland één goal meer heeft gemaakt is alles weer omgedraaid. "Ja, maar het zegt nog niets. We spelen nog vier wedstrijden", benadrukt Wijnaldum.

Nederland heeft opnieuw laten zien zich te kunnen meten met de wereldtop. "Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn, maar het is toch een heel moeilijk team om tegen te spelen. Je kunt concluderen dat we het het moeilijkst hebben gehad tegen Duitsland, van alle landen waar we tegen gespeeld hebben. Het is een moeilijk team."