Reis stipt hoogtepunt aan: 'Hij is als speler al jaren mijn grote voorbeeld'

Reis stipt hoogtepunt aan: 'Hij is als speler al jaren mijn grote voorbeeld'

07-09-2019 15:26
27

Ludovit Reis heeft het uitstekend naar zijn zin bij FC Barcelona. De negentienjarige middenvelder maakte al enkele mooie momenten mee in Catalonië, maar richt zich op een doorbraak in het eerste elftal.

"De eerste ervaringen zijn heel positief, ik geniet met volle teugen", zegt Reis in het Algemeen Dagblad. "Die training met de eerste selectie was bijzonder. Met iemand als Busquets op het veld staan, dat gaf echt een mooi gevoel. Hij is als speler al jaren mijn grote voorbeeld. Ik voelde gezonde spanning, niet meer. Dat lag ook aan Frenkie de Jong, die me hielp en wegwijs maakte."

Dat Barcelona deze zomer ruim drie miljoen euro voor hem over had – een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen – zag niemand aankomen, ook Reis niet. "Van FC Groningen naar FC Barcelona, zoiets komt nooit voor. Het is dan ook geen normale transfer. Ook ik moest er aan wennen. Toen de club zich voor het eerst meldde, weet ik nog dat ik mijn ouders aankeek en dacht: gaat dit over mij? Als speler van FC Groningen houd je hier geen rekening mee."

De Nederlandse jeugdinternational begon de eerste competitieduels bij Barcelona B in de basis, maar rust niet op zijn lauweren. "Mijn doel dit seizoen is om bij het eerste elftal aan te sluiten. Dat begint met hard en goed trainen bij Barcelona B. Ik hoop op mijn kans en speelminuten in de hoofdmacht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s