Update: PSV'er Gutiérrez mogelijk tóch inzetbaar tegen Ajax na operatie in Mexico

Update: PSV'er Gutiérrez mogelijk tóch inzetbaar tegen Ajax na operatie in Mexico

Gepubliceerd: zondag 8 september 2019 om 07:24zo 08-09-2019 om 07:24

Laatste update: maandag 9 september 2019 om 18:54ma 09-09-2019 om 18:54

Erick Gutiérrez kan voorlopig waarschijnlijk niet in actie komen voor PSV. De Mexicaanse linkspoot was op pad met de nationale ploeg en heeft in de Verenigde Staten een breuk in zijn hand opgelopen.

El Tri won in de nacht van vrijdag op zaterdag Nederlandse tijd met 0-3 van de aartsrivaal, mede dankzij een treffer van Gutiérrez. Eén dag later ging het mis tijdens de training van de Mexicanen: Guti liep een blessure aan zijn rechterhand op en moest onderzocht worden in het ziekenhuis van New Jersey. Het medisch personeel constateerde een breuk in de hand van de PSV'er.

De Mexicaanse bond heeft in samenspraak met PSV besloten dat Gutiérrez binnenkort in eigen land geopereerd wordt. Hoe lang de linkspoot uit de roulatie zal zijn, is nog niet duidelijk. Dat hij de Europa League-wedstrijd tegen Sporting Portugal (19 september) en de kraker tegen Ajax (22 september) aan zich voorbij moet laten gaan, staat echter zo goed als vast.

Update 9/9: De operatie van Erick Gutiérrez in Mexico is succesvol verlopen. Verwacht wordt dat hij over ongeveer een week de training kan hervatten bij PSV. Gutiérrez zal in de loop van de week terugkeren in Eindhoven. 'Ik sta snel weer op het veld', laat de Mexicaanse international weten. Of hij de krakers tegen Sporting Portugal en Ajax haalt, is nog de vraag.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws