Stegeman houdt 'indrukwekkend verhaal' en krijgt tweede kans van PEC Zwolle

Stegeman houdt 'indrukwekkend verhaal' en krijgt tweede kans van PEC Zwolle

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 18:34ma 09-09-2019 om 18:34

John Stegeman heeft de spelersgroep van PEC Zwolle op 'indrukwekkende wijze' toegesproken. Dat meldt voorzitter Adriaan Visser. Maandag werd bekend werd dat de trainer van PEC met drank op achter het stuur is gekropen en een ongeval heeft veroorzaakt.

Stegeman krijgt van de club een tweede kans, nadat hij voor het voltallige personeel en daarna de selectie zijn spijt betuigde. "Dat is ook onderdeel van zijn straf, dat hij rekenschap en verantwoording aflegt", vertelt Visser aan RTV Oost. "Ik krijg veel positieve reacties op hoe hij dat heeft gedaan. Het was een indrukwekkend verhaal."

Daarmee is de kous nog niet af voor Stegeman. Maandagavond is er een sponsorbijeenkomst van de club, waar ook de trainer wordt verwacht. Stegeman moet zich ten overstaan van 350 sponsoren verantwoorden. Visser: "Wij vinden dat hij dat moet doen. Hij heeft zichzelf en de club in een ingewikkeld parket gebracht."

In de nacht van donderdag op vrijdag kroop Stegeman met drank op achter het stuur. Vervolgens ramde hij een lantaarnpaal en een boom. Bij zijn aanhouding bleek de PEC-trainer drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws