Koeman: 'Babel heeft best een rare move gemaakt met een aantal clubs'

Koeman: 'Babel heeft best een rare move gemaakt met een aantal clubs'

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 23:16ma 09-09-2019 om 23:16

Laatste update: maandag 9 september 2019 om 23:41ma 09-09-2019 om 23:41

De opmars van Ryan Babel verbaast Ronald Koeman niet. De aanvaller van Galatasaray was afgelopen vrijdag belangrijk tegen Duitsland (2-4) winst en eiste tegen Estland (0-4) wederom een belangrijke rol voor zichzelf op. Babel scoorde twee keer.

"Ik vind dat niet wonderlijk, omdat ik hem ken. Ik weet hoe fit hij is en wat hij kan brengen", vertelt Koeman na afloop aan de NOS. Babel werd jarenlang niet geselecteerd en bewijst nu ineens zijn waarde voor Oranje. "In de vergetelheid geraakt? Misschien is hij niet geselecteerd door andere coaches. Dat kan ook."

"Hij heeft best een rare move gemaakt met een aantal clubs. Die lijst is lang", zegt Koeman. "Ik ken Ryan als een geweldige professional. Hij is 32, maar dat wil nog niet zeggen dat het over is. Hij bewijst dat hij nog steeds het verschil kan maken. Dat was tegen Duitsland en vandaag bij de eerste twee goals."

Koeman is tevreden met de 0-4 zege van zijn ploeg en de uitvoering, maar kijkt daar aan de andere kant ook weer niet van op. "Ik vind het aan de ene kant ook normaal dat je hier met 0-4 wint. Estland is minder dan Estland in het verleden is geweest, maar je moet het wel op kunnen brengen. Dat valt niet altijd mee. Ik weet dat vanuit mijn eigen verleden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws