Frenkie de Jong ondersteboven getrapt: Zo'n tackle moet je nooit goedpraten

Frenkie de Jong ondersteboven getrapt: "Zo'n tackle moet je nooit goedpraten"

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 00:00di 10-09-2019 om 00:00

Frenkie de Jong heeft zich vermaakt in de makkelijk gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Estland. Na rust kreeg de middenvelder van FC Barcelona wel een pittige tackle te verwerken.

"Ja, het was een aardige schop", reageert hij na afloop bij FOX Sports. "Het is aan de scheidsrechter. Ik weet niet of hij wat gedaan heeft? Ik heb het in elk geval niet gezien. Dat risico neem ik misschien af en toe ook, al moet je zo'n tackle nooit goedpraten."

De Jong heeft geen moeite om zich op te laden voor wedstrijden tegen voetbaldwergen als Estland. "Ik vind het wel leuk. In zo'n wedstrijd kun je lekker aanvallen, dat is leuker dan verdedigen. Ik heb me wel vermaakt. We hebben heel vaak tegen grote landen gespeeld en dat is superleuk, maar dit is ook prima. Je moet gewoon zorgen dat je wint."

Winnen deed het Nederlands elftal. In Tallinn werd Estland met 0-4 over de knie gelegd. De achterstand op Duitsland en Noord-Ierland is nu drie punten, maar de twee koplopers hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws